همچنین بسیار شفاف بوده و قدرت رنگ آمیزی بالایی ایجاد میکند. برخی از رنگدانهها جلوهای ویژه در پلاستیکها ایجاد میکنند مانند صدفی و فسفرسانی. پیگمنت باید به خوبی در پلیمر پراکنده شود و در هنگام فرآیند با دقت به کار رود. آنها معمولا در پلاستیکها استفاده نمیشوند. رنگدانههای مرواریدی شامل تیتانیوم دی اکسید با پوشش میکا، فریک اکسید با پوشش میکا و بیسموت اکسی کلراید است. پیگمنتهای آلی دیگر کیناکریدون (قرمز، بنفش و نارنجی)، دی اکسازینها (بنفش)، آیزو ایندولینها (زرد، نارنجی، قرمز)، پرولینها و آنترا کینیونها هستند. درخشش به وسیلهی بازتاب نور توسط صفحات آرایش یافته موازی کمتر از ۱ میلی متر ایجاد میشود. فتالوسیانین سبز و آبی که بیشتر با همراه با کمپلکس مس به کار میروند، دارای پایداری بالا در برابر گرما، نور و مواد شیمیایی هستند. پیگمنتهای صدفی درخششی از مروارید و نمایش رنگین کمانی (ظاهری چند رنگ) ایجاد میکنند. پیگمنتهای غیر آزو معمولا ساختارهای متنوعی دارند چند حلقهای و گاهی اوقات کمپلکسی با فلزات.
پیگمنتها از زمان عصر پارینه سنگی وجود داشته است. از مهمترین موادی که میتوانند به روی میکا رسوب کنند اکسید آهن و دی اکسید تیتانیوم میباشد، چرا که این مواد از ضریب شکست نور بسیار بالایی برخوردار بوده و همین ضریب شکست باعث تولید پیگمنتهای درخشان و صدفی میگردد. انسان اولیه به کمک مواد گیاهی، ضایعات حیوانی، حشرات و نرمتنان و ترکیب آنان با مواد معدنی رنگدانهها و پیگمنتهای اولیه را تولید کرده و از آن برای نقاشیهای دیواری در غارها بهره میبردند. ترکیب اکسیدهای فلزی و رسوب آنان به روی صفحات نازک میکا باعث تشکیل پیگمنتهای متفاوت در رنگهای مختلف میشود. پیگمنتهای معدنی از ابتدای حضور بشر وجود داشتهاند و از کانیها به دست میآیند و معمولا از پوستهی زمین استخراج میشوند. این پیگمنتها از خانوادهی اکسید آهن هستند و به نسبت دستهی پیگمنتهای آلی از کیفیت پایینتری برخوردارند و در موارد بسیار محدودی مورد استفاده قرار میگیرند چرا که استفاده از این کانیها برای تولیدات صنعتی مناسب نیست. اما امروزه پیگمنتها به دو دستهی کلی تقسیم میشوند: پیگمنتهای معدنی و پیگمنتهای آلی.
برای درک تفاوت بین کارتریجهای پیگمنت و کارتریجهای جوهر دای، باید بدانید که پیگمنت و جوهر رنگی از چه چیزی ساخته شدهاند. احتمالا میدانید که جوهرهای دای رنگی معمولا مایع هستند. دلیل این امر آن است که برای مدت زمان طولانی، فقط از کارتریج های مبتنی بر جوهر دای استفاده می شد. اختراع آنها باعث آغاز بحث و مقایسه میان این دو نوع کارتریج شد. کارتریج های مبتنی بر پیگمنت، اختراعی نسبتا جدید هستند. علاوه بر این، جوهر در داخل کارتریج نیز با آب مخلوط است. در اینجا از یکسری اصول اولیه که در رابطه با بحث مقایسه این دو نوع کارتریج وجود دارد صحبت میشود و همچنین نکاتی که اگر صاحب یک پرینتر جوهر افشان هستید، بهتر است آنها را بدانید. بنابراین هدف ما از گردآوری این مطلب این است که کمی این وضعیت را بهبود ببخشیم. بحث مقایسه کارتریجهای مبتنی بر پیگمنت و مبتنی بر دای، چندان طولانی نیست.
پیگمنت قرمز 57:1 در صنعت نام های متنوعی دارد که تونر 4B معروف ترین آن است. این پیگمنت که نمک کلسیم می باشد از لحاظ حجم تولید و کاربرد جایگاه بسیار بالایی دارد. به عنوان مثال برای CIE 12-66 که یک اسکیل رنگ اروپایی هست تطابق دارد. مهمترین کاربرد این پیگمنت مرکب های چاپ می باشد و شید آن با ارغوانی استاندارد برخی از سیستم های رنگی 3 یا 4 هم خوانی دارد. تعداد بسیار زیادی پیگمنت قرمز 57:1 به صورت صنعتی در دسترس هستند و این گرید ها رنج وسیعی از شیدهای مجنتا را پوشش می دهند. تنوع بخشی به شید با تغییر توزیع اندازه ذره و یا ساختار کریستال نیز امکان پذیر است. به عنوان مثال با اضافه کردن توبیاس اسید و قرارگیری در ساختار کریستال اندازه کریستال افزایش یافته و شیفت آبی (blue shift ) برای نمونه اتفاق خواهد افتاد. در پروسه تولید دستیابی به این شیدهای متنوع با افزودن عوامل کوپل شونده مخلوط به نمک دی آزونیوم به دست می آیند.
این لکها شیری رنگ بوده و در اشکال مختلف با اندازههای متفاوت ظاهر میشود. بنابراین، دلایل بیشتری که چرا باید محققان تأثیر مواد شیمیایی را بر محیط مطالعه کند، سایت تاک فام بیشتر است. بسته های حاوی ترکیب پیگمنت هندی PB15 باید در شرایط معمولی، دمای اتاق و به دور از منابع گرما یا رطوبت نگهداری شوند. درمان بیماری باید به صورت ترکیبی از انواع داروهای خوراکی، موضعی و تزریقی باشد و بیمار تمامی داروهایی که تعدادشان زیاد است و توسط پزشک متخصص تجویز می شود به طور کامل و طبق دستور مصرف نماید. برای محصولات با دوام طولانی، تولیدکنندگان رنگدانه های معدنی را ترجیح می دهند زیرا این رنگدانه ها تمایل دارند رنگ های خود را در حضور نور و گرما بهتر از رنگدانه های ارگانیک حفظ کنند. همانطور که مشاهده می شود پیگمنت 15 کمی ته قرمز تر می باشد. پیگمنت یا رنگدانه همانطور که از اسم آن مشخص است مادهای رنگی است که به سایر مواد از پارچه گرفته تا پلاستیک رنگ میدهد.